Een belastingrecht advocaat is een meerwaarde voor u of uw bedrijf

Het belastingrecht, ook wel het fiscaal recht genoemd, omvat de totale regelgeving omtrent de vaststelling van belastingschulden en de belastinginning. Het belastingrecht is een zeer breed gebied en kan weer in allerlei subcategorieën worden ingedeeld. De uitvoering van de belastingwetten ligt bij de Belastingdienst. U kunt zowel als privéperson als bedrijf met de Belastingdienst in een dispuut raken. Dit kan gaan om een verschil van mening rondom de hoogte van een bepaalde belastingschuld of over de wijze van innen en/of over een daarbij opgelegde boete. Als u er niet uitkomt met de Belastingdienst of u heeft expertise over het belastingrecht nodig, schakel dan een belastingrecht advocaat in. 

Expertises

Met belastingrecht advocaten weet u wat uw rechten en plichten zijn

Vooral bij ondernemers kan de Belastingdienst soms vergaande onderzoeken uitvoeren. Het boekenonderzoek is het meest bekende onderzoek die belastingdienst bij ondernemers uitvoert. Doorgaans komt de Belastingdienst dan bij u op bezoek. Ook een derde onderzoek, een waarneming ter plaatse of woon- en vestigingsplaatsonderzoek behoren tot de instrumenten van de Belastingdienst. Het is begrijpelijk dat dit voor u als ondernemer bedreigend kan overkomen. U moet dan ook weten dat u bepaalde rechten en plichten heeft en dat uw privacy gewaarborgd moet blijven. U doet er goed aan om belastingrecht advocaten in te schakelen, wanneer u niet zeker bent of uw rechten en privacy wel gerespecteerd worden. Uiteraard zijn belastingrecht advocaten er ook voor u, als u bijstand wilt bij de resultaten van de door de Belastingdienst uitgevoerde onderzoeken.

HugenLammers als uw belastingrecht advocatenkantoor

Of u nu in een juridische (straf)zaak met de Belastingdienst verwikkeld bent of dat u adviezen nodig heeft over het belastingrecht, u mag altijd aankloppen bij HuygenLammers Advocaten. Met onze kennis en ervaring over het belastingrecht, kunnen wij u op diverse gebieden bijstaan, zoals bij een boekonderzoek, bij een geschil met de Belastingdienst/FIOD of als u advies nodig heeft over belastingprocedures. Wij fungeren ook als mediator, voor als u een geschil met de Belastingdienst wilt proberen te schikken. Neem hiervoor contact met ons op, dan leggen wij u graag onze werkwijze uit.