Terug naar Korte berichten 22 June 2022

Waarschuwing! Uitwisseling crypto-informatie aanstaande (DAC8). Inkeer straks nog mogelijk?

Geschreven door: Vanessa Huygen

Waarschuwing! Uitwisseling crypto-informatie aanstaande (DAC8). Inkeer straks nog mogelijk?

Binnen de EU wordt steeds meer informatie uitgewisseld door Belastingdiensten. Straks ook over cryptobezit. Dat is een gevaar voor wie denkt anoniem crypto’s te kunnen kopen en verkopen en dat buiten het zicht van de fiscus probeert te houden. Word je ontdekt, dan kunnen de rapen goed gaar zijn. Is haast geboden? Kun je ontdekking nog vóór zijn? En hoe gaat het dan als je gemeld hebt? En waarom zou je dat melden via een advocaat?

 

Op dit moment is ‘DAC8’ in de maak, een richtlijn over uitwisseling van gegevens door bijvoorbeeld exchanges of platforms. Informatie over wallets, accounts, hoeveel crypto iemand bezit, komt dan ‘op straat’ te liggen. Dat kan een strafzaak wegens belastingfraude betekenen.

 

Om je kansen ten goede te keren, is een tijdige vrijwillige melding van groot belang. Wat kan daarmee nog, wat levert het op en hoe moet je dat aanpakken?

 

Daarover schreef ik ‘Crypto-inkeer straks te laat door informatie-uitwisseling (DAC8)?


 

https://www.linkedin.com/posts/huygenvandyck_%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F-%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F-activity-6945304513788452864-1j-E