Terug naar Korte berichten 28 April 2022

Crypto-activa: invoering verplichte traceerbaarheid overdrachten om illegale stromen in de EU een halt toe te roepen

Geschreven door: Vanessa Huygen

Crypto-activa: invoering verplichte traceerbaarheid overdrachten om illegale stromen in de EU een halt toe te roepen

Binnen een nieuw Antiwitwaspakket van de EU heeft het Europees Parlement ingestemd met #cryptoregels. Doel is ervoor te zorgen dat #crypto-activa zoals #Bitcoins op dezelfde manier kunnen worden #getraceerd als traditionele #geldoverdrachten.

Technologie moet mogelijk maken dat alle #cryptotransacties #individueel kunnen worden getraceerd en betrokken verzender en begunstiger individueel #geïdentificeerd.

“Volgens de nieuwe voorschriften waarover de EP-leden het eens zijn geworden, moet bij alle overdrachten van crypto-activa #informatie worden verstrekt over de #bron van het activum en de #begunstigde, informatie die ter beschikking van de bevoegde #autoriteiten moet worden gesteld. De regels zouden ook van toepassing zijn op transacties vanuit zogeheten #unhosted #wallets (een wallet-adres voor crypto-activa dat in bewaring is bij een particuliere gebruiker). #Technologische oplossingen moeten ervoor zorgen dat deze activaoverdrachten #individueel kunnen worden #geïdentificeerd.

Het doel is ervoor te zorgen dat crypto-overdrachten kunnen worden getraceerd en verdachte transacties kunnen worden geblokkeerd. De regels zouden #niet van toepassing zijn op overdrachten van persoon naar persoon die #zonder #aanbieder worden verricht, zoals handelsplatforms voor Bitcoins, of tussen aanbieders die voor #eigen #rekening handelen.”

* Bron: BijzonderStrafrecht.nl, 'Crypto-activa: nieuwe regels om illegale stromen in de EU een halt toe te roepen'

 

https://www.linkedin.com/posts/huygenvandyck_crypto-cryptoregels-crypto-activity-6925353555558068224-IIE4