Terug naar Korte berichten 19 August 2021

#Crypto platforms gewaarschuwd: #illegaal zonder registratie

Geschreven door: Vanessa Huygen

#Crypto platforms gewaarschuwd: #illegaal zonder registratie

DNB richt zich uitsluitend tot het platform #Binance. Voor gebruikers heeft dit niet direct consequenties, anders dan de inschatting van DNB dat het gebrek aan #toezicht tot een ‘verhoogd risico’ op #witwassen zou ‘kunnen’ opleveren.

“De Nederlandsche Bank heeft Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, in een openbaar bericht gewaarschuwd voor illegale activiteiten omdat het zonder registratie in Nederland actief is. Volgens DNB is een registratie verplicht voor aanbieders van cryptodiensten. Bij gebrek hieraan zou Binance illegaal cryptomunten en wallets aanbieden, zonder dat DNB toezicht kan houden op de geldstromen.”

“‘Klanten kunnen hierdoor een verhoogd risico lopen betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering’, stelt DNB. (…) Tegenover het FD zegt Binance te werken aan een verzoek tot registratie. ‘We zullen constructief met DNB samenwerken en hopen binnenkort een positieve update te geven’, zegt een woordvoerder. ‘Binance neemt compliance zeer serieus en ondanks dat we formeel nog niet bij DNB zijn geregistreerd, hebben we een fors complianceprogramma met tools en procedures om witwassen en terrorismefinanciering aan te pakken.’”

“Het is de vraag waarom DNB zich alleen tot Binance richt. Ook andere internationale cryptobeurzen, zoals Coinbase en Kraken, zijn niet geregistreerd, blijkt uit het register van DNB.”

https://www.linkedin.com/posts/huygenvandyck_crypto-illegaal-binance-activity-6834003509017403392-kOVG