Bij problemen met de FIOD een advocaat in de arm nemen

De FIOD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. De FIOD wordt ingezet om financiële fraude en belastingfraude op te sporen en om de verdachten hiervan voor de rechter te brengen. Normaal gesproken zult u dus niet te maken krijgen met de FIOD. Toch kunt u als ondernemer problemen krijgen met de Belastingdienst. U heeft bijvoorbeeld een boekenonderzoek gehad, er heeft een derdenonderzoek plaatsgevonden of een waarneming ter plaatse. Als de Belastingdienst tot de conclusie komt dat u mogelijk verdacht wordt van belastingfraude, dan is het niet ondenkbaar dat u de FIOD over de vloer krijgt om de boekhouding in beslag te nemen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verdenking van btw-carrouselfraude, in een nationaal strafrechtelijk onderzoek of door het EOM (Europees Openbaar Ministerie). Niet zelden wordt u bij een bezoek van de FIOD als verantwoordelijke ondernemer aangehouden voor verhoor. De fiscaal advocaat zal zich ter plekke bij u melden om u op de hoogte te houden van uw rechten en plichten. Tevens zal de advocaat u bijstaan, tijdens het verhoor. Krijgt u bezoek van de FIOD, dan is een advocaat bellen daarom het eerste wat u moet doen.

Expertises

Bel uw advocaat als de FIOD bij u langskomt

Wanneer u serieus in beeld bent als verdachte van fraude, dan zal de FIOD doorgaans onverwachts bij u binnenvallen. Hierbij wordt de boekhouding in beslag genomen en de kans is aanwezig dat u als ondernemer aangehouden wordt voor verhoor. U hoeft overigens niet altijd als verdachte te worden verhoord, dit kan ook als getuige zijn. Het is belangrijk om direct contact te zoeken met een advocaat als de FIOD bij u langskomt. De eerste cruciale fase waarin u wordt verhoord is erg belangrijk voor het verloop van de (straf)zaak. Daarnaast heeft u bepaalde rechten en plichten en de advocaat kan u hier alles over vertellen. Als u in voorlopige hechtenis zit, is de advocaat meestal de enige die bij u langs mag komen en zij zal u bijstaan tijdens uw verhoor.

HuygenLammers Advocaten is bij problemen met de FIOD uw advocatenkantoor

Krijgt u bezoek of krijgt u een uitnodiging van de FIOD? Een advocatenkantoor inschakelen is dan noodzakelijk om de juiste juridische bijstand te krijgen. Hiervoor kunt u terecht bij HuygenLammers Advocaten. Wij hebben veel ervaring in fiscale strafzaken en zaken waarbij de FIOD betrokken is. Wij staan u graag bij en stellen ons tot doel om de beste oplossing voor uw situatie te vinden. Heeft u bijstand nodig of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neemt u dan gerust contact met ons op.